Mitt arbete är väldigt varierat vilket också är anledningen till att jag gillar det så mycket. Skrivbordsarbetet varvas med nästan lika mycket fysiskt arbete där jag är ute på verket och skruvar, lyfter, tar prover eller labbar.

Olivia Söderman Processingenjör

Namn: Olivia Söderman
Roll: Processingenjör
Avdelning: Ringsjöverket

Rolig fakta om dig själv
Ursprunglig plan var att bli hajexpert så att jag idag jobbar med vatten känns ju ändå som att jag kommit halvvägs dit.

Hur har din resa sett ut på Sydvatten?
Jag studerade ekosystemteknik på LTH och sista terminen skrev jag mitt examensarbete för Sydvatten inom membranteknik. Ganska snabbt blev jag projektanställd för att hjälpa till med en pilotstudie inom UF-membran och efter ett halvår blev jag fast anställd som processingenjör. Nu har jag jobbat på Sydvatten i drygt 2 år och trivs väldigt bra. Jag jobbar i ett team med 3 andra processingenjörer vilket är väldigt utvecklande eftersom det finns många olika kompetenser i gruppen som man lär sig av. 

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
För det mesta är jag ute på Ringsjöverket, och ser till att processen fungerar som den ska, gör förbättringar samt är med i planeringen av framtida projekt. I detta ingår en del pilotprojekt, rapportskrivande, detektivarbete, utredningar, labbarbete, programmering, provtagningar m.m. Jag jobbar ofta tillsammans med andra, både kollegor inom företaget, andra företag och med andra dricksvattenorganisationer.

Vad är det bästa med att jobba som processingenjör på Sydvatten?
Mitt arbete är väldigt varierat vilket också är anledningen till att jag gillar det så mycket. Skrivbordsarbetet varvas med nästan lika mycket fysiskt arbete där jag är ute på verket och skruvar, lyfter, tar prover eller labbar. Det är även en relativt jämn fördelning mellan att lösa nuvarande problem och att utreda framtida projekt vilket också bidrar till en varierad arbetsvecka. En stor del av mitt jobb är också omvärldsbevakning vilket innebär att jag besöker både nationella och internationella konferenser.

I och med att vi är många olika yrkeskategorier så har man chansen att lära sig av andra och få ett bredare perspektiv på saker och en ständig möjlighet till utveckling

Teodor Jönsson Instrumenttekniker

Namn: Teodor Jönsson
Roll: Instrumenttekniker
Avdelning: Elavdelningen på Ringsjöverket

Rolig fakta om dig själv
Jag är en av Sveriges yngsta deltagare i Skånemannen (triathlon), vilket går ut på att ta sig över Skåne på mindre än ett dygn. Först cyklade jag från Bromölla till Ringsjön, simmade över Ringsjön och sprang till Landskrona.

Hur har din resa sett ut på Sydvatten?
Jag läste el på gymnasiet och pluggade sedan till miljösamordnare. När jag väl var klar med utbildningen 2014 så befann vi oss i en lågkonjuktur men jag lyckades turligt nog få sommarjobb på Sydvatten. 

Sommarjobbet ledde till ett vikariat tack vare min bakgrund inom el. Två år senare blev jag fast anställd som Reparationstekniker.

Hur var det var att komma in som nyexad på företaget?
Jag fick lära mig väldigt mycket och träffa nya människor, det sociala var en viktig del för mig. 

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Det är väldigt varierande, men det är lite det som är charmen. Det kan vara allt från en utryckning direkt på morgonen till att sitta en hel dag med kontorsuppgifter. Jag får jobba både med händerna och med hjärnan!

Vad är det bästa med att jobba som instrumenttekniker på Sydvatten?
Man har en samhällsnytta och ett väldigt stort ansvarsområde. I och med att vi är många olika yrkeskategorier så har man chansen att lära sig av andra och få ett bredare perspektiv på saker och en ständig möjlighet till utveckling.

 

Tillbaka till studentsidan
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor